סיגמואידוסקפיה כתחליף לקולונסקופיה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

28/02/2021 | 03:01 | מאת: אור

שלום ד"ר, יש לי שאלה. האם במקרה של דימום רקטלי (דם אדום בניגוב) בדיקת סיגמואידוסקפיה תספיק או שחייבים קולונסקופיה? למיטב ידיעתי, דם טרי ואדום מקורו מאזור הרקטום או המעי הגס התחתון, בעוד שדם מהמעי הגס העליון הוא כהה יותר ונוטה לשחור, כך שע"פ ההגיון הזה - סיגמואידוסקפיה אמורה להספיק (אנא תקן אותי אם אני טועה). אני שואל לגביי, בן 30 ובבדיקה אצל הגסטרו הוא אבחן טחורים פנימיים אבל אני רוצה להיות בטוח (יש לי גם פרוקטיטיס ברקע).

היי יש לך את כל התשובות בשלב יותר מאוחר יש מקום אחת למספר שנים לבצע קולונוסקופיה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת