אבחון CT נגע לוצנטי באילאום

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

05/02/2021 | 17:45 | מאת: אמיר

עקב כאבים שאני חש בבטן בשני צדדי הבטן הופניתי לצילום CT . בין היתר כתב הרופא המאבחן לבדיקת ה ct (אני מצטט בדיוק) : - נגע לוצנטי בעל סמיכות של שומן באספקט אחורי של אילאום מימין-נגע שפיר. כל שאר הדברים שכתב היו טובים ללא זיהוי בעיה לכן חשבתי שמיותר להביא אתום. הבדיקה כללה את הבטן והאגן לאחר שתיית כ ליטר וחצי של חומר ניגודי על פני כ 3 שעות לפי ההוראות. מה פירוש האבחנה הנל? לאחר מספר ימים פניתי לרופאה המשפחה ולצערי שלח אותי הביתה. למרות שהכאבים עדיין נמשכים. מה כדאי לעשות?

05/02/2021 | 17:53 | מאת: אמיר

רוצה לציין שלפני כ 10 שנים סבלתי מצרבת וקיבלתי טיפול נגד! הילקופקטר ומאז אין לי בעיה בקיבה. מצד שני מזה כ 15 שנה בדיקות הדם מראות אצלי חוסר בB12 כולל בדיקה שעשיתי לאחרונה, ולא קיבלתי טיפול מאחר והנחתי שהסיבה היא שאני (מבחירה אישית) ממעיט באכילת בשר אדום!! האם הנגע הלוצנטי הנל , האם הכוונה שהוא ממוקם על הדפנות הפנימיות של המעי הדק או הדפנות החיצוניות? תודה רבה

היי חייב כמה שיותר פרטים רפואיים נראה לי שצריך לשבת ולפתוח תיק רפואי ולבדוק אותך

06/02/2021 | 14:43 | מאת: אמיר

לפחות בבקשה בשלב אם תוכל להסביר את המשפט שמופיע במכתב האבחון מ ct.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת