פענוח בדיקות דם ואולטרסאונד

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

14/01/2021 | 00:24 | מאת: ב

שלום ד"ר, אני בת 29, בריאה בד"כ, 3 וחצי חודשים, אחרי לידה שנייה, מניקה. (הכל עבר בשלום ברוך ה. בבדיקות שלאחר משכב הלידה שביצעתי באוקטובר, הכל היה בטווח הנורמה פרט לבדיקות הנ"ל: AST (GOT)- 47 ALT (GPT)- 63). שבוע שעבר פניתי לרופא המשפחה שלי עם מס תלונות (הזעה בלילה, שזה כבר מהלידה והיה לי גם בלידה הקודמת, כל זמן שהנקתי, התעוררות עם תחושת מחנק בגרון, כאב בעת יציאת צואה ודם, שלזה הוא רשם משחה לטחורים, לכל השאר הוא נתן בדיקות דם). כל תוצאות בדיקות הדם היו תקינות, פרט להבאות: ALK. PHOSPHATASE139  AST (GOT)- 37 (כשהערך המקסימלי 31) UREA- 45.1 (ערך מקסימלי 43) ALT (GPT)- 46 ( 34 ערך מקסימלי ) URIC ACID- 6.7 (ערך מקסימלי 6) בהתאם לכך, הוא נתן לי לעשות בדיקות דם לגילוי מחלת הנשיקה (למרות שכבר חליתי בה), ואולטרסאונד בטן עליונה. תוצאות בדיקת מחלת הנשיקה תקינות. יש לי נוגדנים ואין עדות לווירוס פעיל. באולטרסאונד, הכל נראה תקין, רק בלבלב רשום: "ללא ממצא מוקדי גס". כשהשוותי את זה לאולטרסאונד קודם שעשיתי (בגלל תחושה פיזית מוזרה שהרגשתי, ולא בגלל תוצאות בדיקות דם), ראיתי ששם היה רשום פשוט, "לבלב בגודל ובמרקם תקין". האם זה מעיד על משהו או שזו רק צורת ניסוח שונה? האם לאור בדיקות הדם, האולטרסאונד והתלונות שלי, היית ממליץ על בדיקות נוספות? תודה רבה!

14/01/2021 | 11:04 | מאת: ב

תלונה נוספת שהייתה לי ושכחתי לציין למעלה, היא טעם מר בפה (אציין שיש לי שן בינה עם חור גדול, שדורשת עקירה, והרופא משפחה סבר שזה עלול להיות המקור לטעם המר). שוב תודה.

היי מורכב מידי מכדי להתייחס דרך האינטרנט יכולה להתקשר

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת