דלקת כרונית בקיבה ללא חיידק

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

26/09/2019 | 17:52 | מאת: דוד

דוקטור שלום בבדיקת גסטרו שבוצעה עקב כאבי בטן בחילות והקאות נמצאה דלקת בקיבה בלומינה פרופריה. נלקחו ביופסיות שבהם נקבע שיש לי גסטריטיס כרונית ללא המצאות חיידק הליקובקטר. Chronic gastritis h pylori negative הרופאת משפחה נתנה לי אומפרדקס 20 עד שיהיה תור לגסטרואנטרולוג. לשאלתי אם אין חיידק אז למה יש דלקת כרונית בקיבה? והאם לדעתך אומפרדקס 20 ממ פעמיים ביום זה הטיפול הנכון לפי המלצת רופאת משפחה ? תגובה

היי יכול להיות שמדובר בנזק לרירית על רקע תהליך דלקתי ממושך שכבר נעלם. קח אומפרדקס לתקופה של לפחות 10 שבועות ואז חזור על הגסטרוסקופיה ואם לא יעזור פנה בשנית.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת