דם טרי ביציאות ובעת ניגוב (לסירוגין)

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

03/08/2018 | 15:12 | מאת: מרב

שלום רב ד״ר נכבד, לבני בן ה23 יש לאחרונה (כחודשיים לסירוגין), דם טרי בצואה ובעת ניגוב. סובל באופן כרוני מעצירויות.הופנה לקולונוסקופיה. שאלותיי הן: 1. האם זה יכול להיות משהו מסוכן? אני בחרדות... 2. האם בגיל כזה עושים בדיקת קלונוסקופיה? אין סיכון ? אשמח לתשובות. תודה, מרב

בקר טוב קרוב לוודאי יש לו טחורים מדממים שהתפתחו על רקע העצירות. בכל מקרה ובכל גיל יש לבצע קולונוסקופיה.

05/08/2018 | 11:38 | מאת: מרב

תודה רבה ד״ר. עכשיו שאלותי הן: : האם לבצע ישר את הקולונסקופיה (יש לי הפניה מרופא משפחה ואישור לבדיקה)? או, האם קודם לגשת לרופא מומחה בתחום? ואם כן רופא מומחה, אז לאיזה תחום התמחות? פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג? תודה מראש

לא משנה-רק לעשות

24/12/2023 | 16:23 | מאת: דימה

שלום אני סובלת מעצירות כרונית עשיתי קולונוסקופיה לפני שנה ויצאה תקינה לפני חצי שנה נבדקתי על ידי פרקטולוג ואמר שיש שאריות עור וטחורים לעיתים חוויתי דימום בניגוב אך היום הדימום בצורת קרישים סמיכים!!! כמו קרישי דם של מחזור על מה מעיד??

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת