אנפרניל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

08/06/2003 | 13:28 | מאת: א

שלום אני לוקחת אנפרניל עקב כאבי ראש וצוואר כרוניים שאלתי לטווח הארוך מהן תופעות הלוואי או הבעיות היכולות להיגרם מתרופה זו

11/06/2003 | 21:48 | מאת:

שלום א תופעות הלוואי של התרופה הן: סחרחורת, חולשה, עייפןת, כאבי ראש, יובש בפה, טשטוש ראיה, עצירות, פריחה וגרד על העור, רגישות לאור, ועוד. יש להמנע מנהיגה ומהפעלת מכונות מסוכנות בגלל אפקט הנמנום. יש להמנע מחשיפה ממושכת לשמש אם התרופה גורמת רגישות לאור. עישון מחריף את היובש בפה, ניתן להקל על היובש בפה על ידי מסטיק או סוכריה. בטיפול ממושך היובש בפה עלול לגרום לחורים בשיניים, ולכן יש להקפיד על הגיינה ועל ביקורים סדירים אצל רופא השיניים. לימור איזנבוד