עודף ויטמין C

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

02/06/2003 | 18:33 | מאת: הגר

אני צמחונית הלוקחת השלמות ויטמינים ב2 כדורים יומיים : מולטיוימין המכיל כ111% מהתצרוכת היומית המומלצת למבוגר של וויטימן C כדור וטימין C של 500 mg ,המכיל 833% מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין C למבוגר. 2 הכדורים נרשמו לי "עי רופא ,אבל אני מניחה שהרוקח פשוט רשם לי משהו כללי עם מולטי ויטמין. האם ישנו סיכון כלשהו או תופעו לוואי בלקיחה של כמעט פי 10 מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין C ?

02/06/2003 | 22:33 | מאת:

שלום הגר הסיכון בלקיחת מינון עודף הוא נמוך, כיון שויטמין C מופרש בשתן. עם זאת מנות מעל 1 גרם ליום עלולות לגרום שלשול, בחילה ועוויתות בטן. לעיתים רחוקות עלולות להתפתח אבנים בכליות. לימור איזנבוד