התייעצות לגבי תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

02/06/2003 | 16:53 | מאת: לילך

שלום רב, אני בת 20 חולת פולימיוזיטיס מזה כ- 4 שנים. אני נוטלת פרדניזון מזה כ- 15 חודשים (5 חודשים ראשונים 50 מ"ג ליום ולאחר מכן ירידה של 10 מ"ג בכל חודש). כיום אני נוטלת 5 מ"ג פרדניזון ליום (אני שוקלת 45 ק"ג). בנוסף, אני נוטלת מטוטרקסאט (גם כן מזה כ- 15 חודשים) 20 מ"ג לשבוע. לאחרונה, לאחר תאונת דרכים, ה- CPK שלי החל לטפס שוב, ולכן החליטו להוסיף לי לתרופות אימורל 50 מ"ג ליום. בעקבות התאונת דרכים פניתי לנאורולוג (בין היתר קיבלתי מכות בראש) שרשם לי מרשם לאלטרולט 25 מ"ג ליום. בנוסף עקב תאונת הדרכים נתפסו לי שרירי הצוואר (ובדיקת הEMG שעשיתי יצאה לא תקינה) ובעקבות זאת האורטופד רשם לי טיפות טרמדקס. עקב לקיחת הפרדניזון נוצרה לי דלקת בושת ועקב זאת אני נוטלת 80 מ"ג לוסק ליום (זו לא טעות למרות שזה נשמע מוגזם). רציתי לדעת מה הנזקים שהתרופות יגרמו לי. תודה לילך.

02/06/2003 | 22:29 | מאת:

שלום לילך. חלק מהתרופות שנרשמו לך ואותן את לוקחת יהיו לתקופה לא ארוכה, ולקיחתן תפסק מתי שהוא (למשל הפרדניזון,אלטרולט והטרמדקס), חלק אחר ירד אולי במינון. כך שאין לך מה להיות מוטרדת לגביהן. התרופות האחרות הן כאלה שהפסקת הלקיחה שלהן אינה באה בחשבון. לכן, ניתן יהיה לשאול את השאלה ששאלת אחרי שתחול התייצבות בסוגי ומינוני התרופות. אז תוכלי לשאול לגבי התרופות הרלוונטיות ולקיחתן לאורך זמן. לימור איזנבוד

03/06/2003 | 16:38 | מאת: לילך

ידוע לי שלא מומלץ לקחת פרדניזון זמן ארוך ואני נוטלת פרדניזון כבר 15 חודשים ולאחרונה (שלושה חודשים אחרונים) אני כל הזמן חורקת בשיניים (זה לא בשליטתי כמעט). אמרו לי שזו תופעת לוואי שמתרחשת אצל מכורים לממריצים. זה קשור לפרדניזון לדעתך? האם לאחר תקופה כל כך ארוכה לא נגרם נזק בלתי הפיך? לילך.