תופעות לואי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

07/05/2003 | 20:12 | מאת: אביבדן

מהן תופעות הלואי הידועות בנטילת נורמיטן (25מ"ג) וודיזוטיאזיד (כדור ליום)?

08/05/2003 | 21:56 | מאת:

שלום אביבדן ותודה על הפניה לנורמיטן כמעט ואין תופעות לוואי. השכיחה ביותר היא כאבי שרירים, ומלבדה ישנן גם תופעות של חוסר שינה, בלבול, קשיי נשימה ואין אונות אך הן הרבה פחות שכיחות ואפילו נדירות. לדיזותיאזיד התופעה הנפוצה ביותר היא התכווצויות ברגליים, ותופעות פחות שכיות הן עייפות, סחרחורת, הפרעות בעיכול, אין אונות זמנית ופריחה. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם