שאלה לרוקחת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

07/05/2003 | 15:07 | מאת: אלי

שלום רב . האם דייבונקס בנוזל צפוי להגיע לארץ בקרוב ?בחברה לא עונים לטלפון . באם התרופה לא צפוייה להגיע בקרוב , האם ישנה דרך לייבא אותה עבור חולה פסוריאזיס ? תודה וחג שמח .

07/05/2003 | 15:18 | מאת: נגה

סבלתי בעבר מהתקפים של פירפור פרוזדורים. מלבד איקפרס שמטפל בלחץ הדם שלי אני לא מקבלת תרופה לפירפור וגם לא היה לי התקף למעלה משנה. הקרדיולוג שמטפל בי נתן לי קומדין והוא לא מוכן שאני יפסיק אותו בטענה שהכדור מגן עלי, אך אני שקוקה ל12 וחצי מילגרם ליום כדי להגיע לרמה של 1.8 1.9 איי אן אר! זה מאד מפחיד אותי הכמות וכשאני אומרת לרופא הוא אומר שלא להיות מוטרדת מזה. שאלתי האם ניגרם נזק כל שהוא מכמות כל כך גדולה? אני היתחלתי לקחת את הכדור לפני 3 שנים בגיל 53, האם אפשר לקחת כדור כזה הרבה שנים ללא נזק? תודה מראש

08/05/2003 | 21:48 | מאת:

שלום נגה ותודה על פניתך. הרופא צודק, אסור להפסיק הקומדין. כמובן שיש לבצע בדיקות קרישה כל הזמן ולהודיע לכל רופא אחר שאת מגיעה אליו על לקיחת הקומדין. הדבר חשוב במיוחד לפני כל מיני פרוצדורות כירורגיות לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם

08/05/2003 | 21:51 | מאת:

שלום אלי ותודה על פניתך לגבי הגעת התרופה לארץ יוכלו לענות לך רק בחברה. ניתן לייבא תכשירים לארץ בייבוא אישי. ישנם בתי מרקחת פרטיים שעושים שירות זה בשבילך (תמורת סכום לא מבוטל, אך לעיתים אין כל אפשרות אחרת..). תוכל לברר בעיר מגוריך באחד מבתי המרקחת הפרטיים מי מביניהם נותן שירות כזה-יש בד"כ בכל עיר אחד או שניים כאלה. לימור איזנבוד