אימונוגלובולינים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

23/06/2004 | 17:43 | מאת: פנחס

האם נותנים אימונוגלובולינים (אומריגם) למחלה מקבוצת הקולגן הנקראת "דרמטומיוזיטיס ופולימיוזיטיס"? ובאיזה מינון.?

לקריאה נוספת והעמקה
25/06/2004 | 04:17 | מאת: מידע אחראי

אימונוגלובולינים במתן תוך-ורידי (עירוי,אינפוזיה) הינו טיפול מקובל במחלות מן הסוג שהזכרת, במיוחד, כאשר אין תגובה מספקת לטיפולים קודמים ע"י סטרואידים ותרופות נוספות כמו מטוטרקסט ואימורן. המינון המקובל במצבים אלו תלוי במשקל החולה. בכל מנה - DOSE - נותנים 2 גרם לכל ק"ג של משקל הגוף. (לדוגמא, חולה השוקל 70 ק"ג צריך לקבל 140 גרם אימונוגלובולינים). מנה כזאת מחלקים על-פני מספר ימים של עירוי ונותנים אותה אחת לחודש.

19/10/2007 | 15:07 | מאת: יעל

אני םובלת מדרמטומיוזיטיס מזה מספר שנים.המלווה בעייפות קשה המפריעה לתפקוד היומיומי,שאלתי, האם זה דבר ידוע ונפוץ במחלה זו ושכמותה תודה.

05/07/2004 | 21:32 | מאת:

שלום פנחס מכיון שהמחלה היא אוטואימונית, ובה יש בעיה במערכת החיסון, אחד הטיפולים האפשריים (אך לא הראשון שבוחרים) הוא על ידי אימונוגלובולינים. יש אתר שנותן אינפורמציה על המחלה והטיפולים שתוכל לעיין בו (בעברית): http://www.printo.it/pediatric-rheumatology/information/Israele/3.htm לימור איזנבוד