slow-k ואחרים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

15/03/2004 | 13:57 | מאת: אליעזר

שלום, האם כל הכדורים משכחי הכאבים משפיעים גם במצב של כאבים מאוד מאוד חזקים או שמא כל סוג משפיע על רמה אחרת של כאב? למה משמש הכדור slow-k? האם כדור שינה אחד המשולב עם כדור אחד של משכך כאבים יכולים להעלים לגמרי כאב חזק? והאם הם משפיעם על תרופות אחרות שנלקחות באותו הזמן?(מורידים מהשפעתם לדוגמה?) ולשאלתי האחרונה: כמה כדורי אקמול יש באפשרותם להרוג וכמה זמן זה לוקח להם, האם כמה דקות או כמה שעות? בתקווה שתעני מהר

23/03/2004 | 21:26 | מאת:

שלום אליעזר. לשאלותיך אחת אחת: הכדורים משככי הכאבים אינם זהים בהשפעתם על הכאב. בד"כ הרופאים מנסים לכוון ולתת למטופל את הכדור לפי צרכו (זאת בהנחה שקיבלת את המרשם מהרופא). הכדור SLOW-K, מכיל אשלגן והוא מיועד למצבי חוסר אשלגן או למצבים בהם יש איבוד של אשלגן מהגוף, למשל כמו שקורה בלקיחת כדורים משתנים כמו פוסיד. הכדור ניתן לפי הנחית רופא משום שרמת האשלגן בגוף היא קריטית לפעולת שריר הלב. כדור שינה אינו מעלים כאב. אולם אם ניתן כדור משכך כאב ואיתו כדור שינה, ניתן לפחות לישון ולתת לגוף להרגע למספר שעות. בהחלט יתכנו אינטראקציות בין כדור לכדור-למשל בין כדור משכך כאב לתרופה אחרת הנלקחת בצורה כרונית.[ מה המחשבות על מוות?????????. לימור איזנבוד