"דיאמיקרון" ממשפחת "סולפונילאוראה"

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

14/03/2004 | 20:15 | מאת: ה נ ר י

.התרופה מוזכרת היום ב"רק בריאות" של ידיעות אחרונות. (משהו מתחום הסכרת) לא מצליח למצוא מידע על התרופה באתרי האינטרנט'. אשמח לקבל כול מידע + אתרים. ת ו ד ה , מ ר א ש . ה נ ר י .

14/03/2004 | 23:00 | מאת:

שלום ה נ ר י התרופה היא דור שני של סולפונילאוריאה. החומר הפעיל הוא GLICLAZIDE. התרופה מיועדת לטיפול בסכרת מסוג 2. המינון הוא 160-200 מ"ג ליום במנה אחת או מחולק לשתי מנות. התרופה אינה מומלצת לאנשים עם בעיה כלייתית קשה, ויש צורך להקטין המינון אצל אנשים עם בעיה כבדית. שיא התרופה בדם מושג לאחר 2-4 שעות. תופעות הלוואי העיקריות דומות לאלה של סופונילאוריאה: רמת סוכר נמוכה בדם, סחרחורות, בחילות והקאות, כאבי בטן, עליה במשקל וגירוי עורי. נדיר יותר עליה באנזימי כבד. לימור איזנבוד

16/03/2004 | 01:50 | מאת: א י ל נ ה

האם זאת תרופה שאינה בנימצא בארץ?? כמו כן האם היא מממריצי הלבלב כמו גלובן גליבטיק או נובורם ??? מה היא התרופה המומלצת מכל ממריצי הלבלב? תודה מראש , א י ל נ ה .