קונקורט?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

15/02/2004 | 11:28 | מאת: גל

מהן הכדור קונקורט? או קונקורד? להורדת לחץ דם האם יעיל ומהם תופעות הלוואי שלו, תודה

18/02/2004 | 22:51 | מאת: מתנדב במד"א

קונקור (או ביסופרולול) הוא תרופה מסוג חוסם בטא1, וע"י הרחבת שרירים חלקים הוא גורם לירידה בלחץ דם ולהרחבה של הסימפונות. תופעות לוואי הן בעיקר עייפות ובחילה אבל הן נעלמות במשך הזמן. לעיתים רחוקות נגרמת גם אי ספיקת לב.

22/02/2004 | 00:01 | מאת:

שלום גל השם הוא קונקור. התרופה משמשת לטיפול ביתר לחץ דם ולטיפול באנגינה. המינון נע בין 5-20 מ"ג ליום, כאשר כל המנה ניתנת פעם ביום. תופעות הלוואי הנפוצות הן סחרחורות, צמרמורות, הפרעות בשינה, ירידת יתר בלחץ הדם וירידה בקצב הלב. לימור איזנבוד