הסבר

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

12/02/2004 | 17:05 | מאת: אליק

שלום רב מה ההבדל בין אוקסר לבין טריטס מבחינת השיוך ה"משפחתי" ? האם אין הם פועלים על אותו מנגנון בגוף ? מודה מראש על התשובה.

21/02/2004 | 23:06 | מאת:

שלום אליק שתי התרופות משפיעות על אותו גורם ללחץ דם אך בשני מנגנונים שונים. הטריטייס מעכב את האנזים שמשפעל את החומר אנגיוטנסין. על ידי כך החומר נשאר לא פעיל ואינו מביא לעליה בלחץ הדם. המשפחה היא : angiotensin converting enzyme inhibitor. האוקסאאר חוסם את האנזים עליו עובד החומר המשופעל, ועל ידי כך אינו מאפשר עליה בלחץ הדם. המשפחה היא: non peptide angiotensin 2 receptor antagonist. לימור איזנבוד

22/02/2004 | 01:13 | מאת: אליק

ללימור איזנבוד תודה על ההסבר.