מיקרופירין, קרטיה ונורווסק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

20/01/2004 | 22:28 | מאת: חגית

יש לי 2 שאלות בבקשה 1)האם יש עדיפות לקרטיה על פני מיקרופירין? 2)האם בצקות בקרסולים שנגרמות על ידי נורווסק 5 מג" הן מסוכנות או מזיקות ?האם יש להפסיק את לקיחת התרופה בגלל תופעה זו?

24/01/2004 | 17:08 | מאת:

שלום חגית 1) יצרני הקרטיה יראו לך מחקרים המראים את יעילותו על פני מיקרופירין ולהפך. בשורה תחתונה איני חושבת כי אחת מהן יעילה על פני האחרת. 2) תופעת הלוואי שאת מתארת ידועה ודי נפוצה (דרך אגב, נפוצה יותר בנשים ופחות בגברים). להבדיל מבצקות שאינן כתוצאה מתרופה, בצקת זו היא תוצאה של התרחבות כלי דם מקומית ברגליים ואינה מצביעה על בעיה כלייתית. מכיוון שכך, בגלל תופעת לוואי זו בלבד, אין צורך בד"כ להפסיק את לקיחת הנורווסק. אלא אם כן הדבר מפריע מאד בחיי היומיום ואינו נסבל. לימור איזנבוד