דופמין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

14/01/2004 | 22:23 | מאת: מד"א

אני מתנדב במד"א שלומד להיות חובש בכיר (לא בקורס אלא לבד ע"י הספר מהקורס) ובין השאר חלק מהחומר הוא פרמקולוגיה, ולא הבנתי כ"כ מה התרופה דופמין עושה ומתי משתמשים בה. אודה לך על התשובה.

18/01/2004 | 20:00 | מאת:

שלום מד"א התרופה גורמת לגירוי של רצפטורים אדרנרגיים של מערכת העצבים הסימפטטית, בעיקר גירוי ישיר של רצפטורים ביתא-1 ואפקט בלתי ישיר של שחרור אדרנלין מאתרי האגירה שלו. התרופה משמשת לטיפול ב-: הלם שאינו מגיב להחזרת נוזלים (על ידי העלאת תפוקת הלב, לחץ הדם וזרימת השתן), אי ספיקת לב חמורה (שאינה מגיבה לדיגיטאליס ומשתנים). בהצלחה לימור איזנבוד

18/01/2004 | 22:53 | מאת: מד"א

אם אני מבין נכון, בטח גם ישתמשו בו כדי להגביר את יעילות הלב לאחר שימוש בשוק חשמלי או באדנוזין או סתם לאחר חזרת דופק בהחייאה. תודה רבה