סארוקסט ואורטיקריה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

06/01/2004 | 21:36 | מאת: אורנה

שלום, האם ידוע לך על הקלה או ריפוי של אורטיקריה באמצעות לקיחת סארוקסט? האם אפשר ליטול, כריפוי לאורטיקריה ולא לדכאון,את התרופה תקופה ארוכה?האם היא גורמת להשמנה? תודה רבה ,אורנה.

06/01/2004 | 23:49 | מאת: מג"ר דני בבאי רוקח

בס"ד לאורנה שלום ! מה שנקרא..."מכל מלמדי השכלתי". לפני... לשאלתך ידעתי שהתרופה עצמה ! יכולה לגרום ראקציות שונות בעור ושיש רגישות מתצלבת לתרופות מהקבוצה {=SSRIS }( ובשפה הרוקחים "cross sensitivity" ). כמו גם שהתרופה מטפלת במספר תסמינים OCD שתוצאתן נזקים שונים בעור. ואחרי .. מצאתי שלתרופה אפקט נגד גרד וזה אצלי היה חידוש לא הרבה אבל הנה הדג שעלה ב"חכה" http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=14654262&dopt=Abstract ובו נסיון טיפולי ב PRURITUS = גרד עור שמקורו לא ידוע ע"י PARXETINE =סרוקסט שמראה פעילות "אנטי גרודית" אפקטיבית שמתחילה בתוך 2-3 ימים. צריך לזכור שזה נסיון מתוכנן ראשוני מעודד בתוצאותיו אבל דורש חיזוקים נוספים לביסוסו. אין הגבלה למשך הלקיחה ומוכרות תופעות שתי תופעות הפוכות גם של חוסר תאבון וירידה במשקל וגם ....של עודף תאבון ועליה במשקל. בברכה מג"ר דני בבאי רוקח

07/01/2004 | 09:58 | מאת: אורנה

שלום ותודה רבה על התשובה המהירה. האם אתה רוקח?התשובות שלך האתר טובות וממצות... יש לי אורטיקריה קשה כשנה .התחלתי לקחת את הסארוקסט לפני 10 ימים אחרי שקראתי את המאמר שפורסם אחרי מחקר בהולנד, וזה כנראה אותו רפרנס שאתה מזכיר. אני מוכרחה לציין,שהפסקתי לקחת את כל האנטיהיסטמינים שלקחתי ואני לוקחת רק את הסארוקסט ואני מרגישה שיפור קטן. הבעיה שנראה לי שאם אפסיק לקחת את התרופה יפסק השיפור. זאת אומרת שאצטרך ליטול אותה לתקופה ממושכת.האם זה לא מזיק?האם יש נטיה להשמנה גם אם אין תאבון נוסף מהתרופה? אילו תופעות לוואי נוספות שכיחות? תודה שוב ,אורנה.

11/01/2004 | 06:31 | מאת:

שלום אורנה שמעתי על הנסיונות בטיפול באורטיקריה על ידי סרוקסאט. התוצאות הראשוניות מעודדות. אין בעיה בלקיחה של התרופה לאורך זמן, אלא שהדבר מחייב מעקב על ידי רופא. לתרופה יש השפעה על מערכות רבות בגוף: ספירות הדם, לחץ דם, מערכת העיכול, הכבד, הכליות, גורמת לסחרחורות, כאבי ראש, הפרעות בשינה, רעד, יובש בפה, בחילות, הקאות, בגברים ישנה בעיה בשפיכה ועוד. חשוב לזכור כי לא כל התופעות קורות אצל כל המטופלים, אך ריבוי תופעות הלוואי מצריך מעקב צמוד על ידי הרופא המטפל. לימור איזנבוד

11/01/2004 | 20:16 | מאת: אורנה

תודה על תשובתך, האם ידוע לך על מחקרים נוספים פרט לאותו מאמר מהולנד ששם בצעו את המחקר? האם הכרת מקרים שהתרופה עזרה לגרד? כמה זמן לוקח עד שהתרופה משפיעה לרעה?(אני קיבלתי אותה מרופאת משפחה ,ככה שאני במעקב..) תודה שוב,אורנה.