Hipericum

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

25/11/2003 | 20:45 | מאת: עמית

אני בת 24, שקעתי למעין "דכאון קל" שהתבטא בעייפות, שהייה ממושכת בבית(לא על חשבון העבודה), חוסר רצון לאכול וכו'. במלצת הרופא לקחתי היפריקום - המכונה גם JARSIN- במינון של שלושה כדורים ליום לתקופה של בערך חצי שנה. רק לאחרונה שמעתי שבתי מרקחת מסוימים הורידו את התרופה מהמדפים עקב...פגיעה בכבד!!! האם זה נכון? האם קיימים סיכונים נוספים? אשמח לתשובה מהירה.

26/11/2003 | 13:07 | מאת: רונית

עמית, אני מאוד מאוד ממליצה לך לקחת כדורים של אומגה 3 - מחומצות אמיניות של דגים. אני אחרי לידה וזה מרים אותי מהקרשים !! מאוד ממליצה.

28/11/2003 | 08:14 | מאת: יעל

כי אני בדיוק מתכוונת לקנות. עד כמה שידוע לי אין פגיעה בכבד (שאלתי פסיכיאטר ועשיתי חקר קטן ברשת). בעבר נטלתי את זה (קניתי בחו"ל), כי בארץ לא ניתן היה לרכוש.

30/11/2003 | 12:54 | מאת: רונית

בארץ, בכל חנות טבע (אומגה 3).

02/12/2003 | 22:35 | מאת:

שלום עמית התרופה אכן ניתנת לטיפול במצבי דיכאון קלים. תופעות הלוואי העיקריות הן מיחושים במערכת העיכול (יתכנו גם שלשולים/הקאות), אלרגיה, סחרחורת ופוטוסנסיטיביות (רגישות בעור לחשיפה לאור). השמועה על הכבד נובעת מהעובדה שהתרופה מתפנה מהגוף על ידי הכבד, ולכן משפיעה על תרופות אחרות העוברות גם הן פינוי על ידי הכבד. לתרופה עצמה אין השפעה על הכבד. מכאן שלתרופה יש אינטראקציה עם די הרבה תרופות וכדאי ליידע הרופא באם את צורכת תרופות נוספות. לימור איזנבוד