calcium channel blockers

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

23/03/2003 | 23:09 | מאת: דפנה

האם התרופה יעילה לטיפול בלחץ דם גבוה ובמניה דפרסיה? כיון שאינה מופיעה הרבה במרשמים (עד כמה שידוע לי), האם זה אומר שיעילותה נמוכה או שמא יש לה הרבה תופעות לוואי? האם העובדה שהיא משמשת לטיפול בשתי התופעות הנ"ל יכולה לרמוז על משהו שבמקרים מסויימים גורם לשתיהן להופיע ביחד? תודה, דפנה

24/03/2003 | 21:49 | מאת:

שלום דפנה ותודה על פנייתך. התרופות השייכות לקבוצה זו יעלות מאד לטיפול ביתר לחץ דם. שמעתי על מחקרים שהיציגו שיפורים במחלות פסיכוטיות בשימוש בתרופות אלה, אך הן אינן בשימוש רחב. בגלל שפעילותן של תרופות אלה גורם גם להרחבת כלי דם, ולכן להורדת לחץ דם, לא משתמשים בהן כאשר אין בעית יתר לחץ דם. הטענה היא שבגלל הרחבת כלי דם במוח חל השיפור במחלות הפסיכוטיות. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם