EBIXA -HELP

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

22/10/2003 | 19:29 | מאת: עדי

שלום רב!!! דודי בחור כבן 58, חולה אלצהמר, המחלה נתגלתה בשנת 2001 בערך בחודש ספטמבר בבדיקת איבחון אובחן כי הוא סובל מדמנסייה (אלצהמר), וניוון תאי המח. בדיקת מיפויי מח - לא תקינה . מבחינת התנהגותית: בתחילת המחלה הוא היה אלים עצבני, חסר תאבון ולאט החל להפסיק לדבר. נכון לעכשיו הוא נוטל את התרופות הבאות: 1. 2 כדורים כל בוקר וערב EBIXA 10 מ"ג כל כדור ביבוא מחו"ל. 2. 2 כדורים לשיפור הזיכרון (לשמר את המחלה) אקסלון 4.5 מ"ג בוקר וערב. 3. 2 כדורי הרגעה "ואבן" 10 מ"ג כל אחד. 4. 1 כדור לבעייה בבולטת התריס אלטרוקסין 100 מ"ג. לאחר נטילת הכדור המתואר בסעעיף 1 הוא הפך להיות רגוע יותר ואף החל לומר כמה מילים ולמעשה בעקבותיו מצתבו נשמר. את הכדור הנ"ל החל ליטול מתאריך 22.09.03 (רק לאחרונה) אך לצערנו הוא לא שולט בצרכיו שאלתי הינה: א. האם כדור EBIXA יוכל לסייע לו בבעייה זו? ב. האם לכדור הנ"ל ישנן תופעות לואי ואם כן מה הם? ג. אשמ ח לקבל כל מידע אודות המחלה בכלל וכדור זה בפרט - יש לציין כי כדור זה נקנה עם הסברים בשפה הדנית ואין לי אפשרות לזהות את תופעות הלואי שלו… אשמח לקבל את תשובתכם המהירה… עדי המיואש

26/10/2003 | 20:36 | מאת:

שלום עדי התרופה מיועדת לטיפול בדמנציה ובפרקינסון. תופעות הלוואי העיקריות הן: דופק מהיר, שינויים אפשריים בלחץ הדם, סחרחורות, כאבי ראש, עליה/איבוד משקל, הזעה, בחילות, הקאות, שלשולים, ריור יתר והפרעות ראיה. לא סביר כי התרופה תעזור בבעיה השליטה. התרופה מיוצרת על ידי מפעל בריטי, כך שאני משערת כי אם תקנו אותה באנגליה הפרוספקט יהיה באנגלית: חברת LUNDBECK. לימור איזנבוד

16/11/2003 | 19:17 | מאת: בתו

עלות התרופה הינה 630 ש"ח לחודש סכום לא מבוטל לכל הדעות (או לפחות למרביתן). למיטב ידיעתי הסכום הנ"ל הינו יקר עשרות מונים מזה הנגבה בחו"ל. ישנו בית מרקחת בכיכר המדינה שמוכר את התרופה במחיר שנקבתי האם משהו יודע על ספק זול יותר בארץ ואולי על הדרך בה ניתן להשיג את התרופה בחו"ל ?