תרופות לטיפול בפירכוסים חלקיים עוויתות וכ"ו

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

01/10/2003 | 11:20 | מאת: אלמוג

אני בן 19 אני סובל מ CP עם ביטוי מוטורי קל בלבד - צליעה ברגליים כמו כן,אני נוטל אפקסור במינון של 150 מ"ג ליום. כאשר אני מנסה לישון,רגלי זזות מעליהן, או ששרירי האגן זזים יש לי עוויתות חמורות. הדבר כ"כ מפחיד,ולא נותן לי מנוחה,הנשימה שלי כאילו נעצרת בזמן נסיון ההרדמות ואני כ"כ מבוהל,אינני יכול לישון כלל הדבר קורה מס' רב מאוד של פעמים בלילה. ולעיתים גם בשעות היום! וכשהדבר קורה אני אפילו צועק,במודע הבנתי שיש תופעה המכונה בעברית "רגליים לא שקטות" או באנגלית restless legs syndrome אני חושש שמדובר אפילו בפירכוס חלקי,היתכן? (בעבר,היו לי פירכוסי חום,עד גיל 6) אציין כי אני אינני רוצה ליטול בנזודיאזפינים וגם לא כדורי שינה בשום מקרה (עקב בעיית ההתמכרות,כמו כן הם גורמים לי לנפילות) שאלתי היא: האם כדאי בכל זאת ללכת למעבדת שינה,כלומר,אני יוצא מתוך נקודת הנחה שמה שיציעו לי זה בנזודיאזפינים או כדורי שינה? מה דעתך? האם יש תרופות אחרות לטיפול בבעיה עם מינימום תופעות לואי? נ.ב אני נוטל כבר יומיים ברציפות ואבן לפני השינה בליט ברירה בתודה רבה מראש

07/10/2003 | 15:57 | מאת:

שלום אלמוג. הייתי מציעה לפנות לנוירולוג. או אולי בכל זאת לנסות את מעבדת השינה (למרות שאתה טוען כי הדבר קורה גם ביום...), אולי יהיו להם פתרונות אחרים ממה שאתה חושב. לימור איזנבוד