Tramadex-שימוש נכון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

23/09/2003 | 20:35 | מאת: עדן

בעקבות כאבי גב טופלתי במגוון תרופות שלא היו יעילות וגרמו לי לתופעות לוואי. בפעם האחרונה רשם לי האורטופד טרמדקס וכשביקשתי מרופאת המשפחה מרשם היא הפחיתה פי 6 את המינונים שלו...( 6 טיפות במקום כדור - פעמיים ביום)( אני בת 46 שוקלת 64 קג') המינון שלה לא עזר לי והגדלתי אותו בהדרגה עד שהיגעתי לזה של האורטופד. נדמה לי שהיא גרמה לי לנימנום, חולשה וגלי חום אבל אני מוכנה לסבול הכל כדי להנות מתקופה ללא כאבים, פחות משני כדורים ביום מפחיתים את הכאב בכמה דרגות אך לא מעלימים אותו ואני מתכננת נסיעה לחו"ל ורוצה לדעת אם לפחות ב10 ימים האלה אוכל להשתמש במינונים גבוהים יותר ועד כמה מותר להעלות? ובכלל איך נכון ליטול את התרופה הזאת במצבי הכרוני?מה הנזקים הבלתי "נראים"? בתודה מראש ובברכת שנה טובה

25/09/2003 | 12:28 | מאת:

שלום עדן המינון של התרופה הוא50-100 מ"ג 4-6 פעמים ביום. אין לעבור מנה יומית של 400 מ"ג. המינון הנפוץ ביותר הוא 150-300 מ"ג ליום. כל 20 טיפות הן 50 מ"ג. בכדורים תעשי חשבון לפי מינון הכדור. צריך לזכור את תופעות הלוואי שעולות ככל שעולים במינון: ישנוניות, סחרחורת, כאב ראש, חוסר-מנוחה, בחילות, הקאות, יובש בפה. שנה טובה לימור איזנבוד