ריסים...............

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

14/10/2022 | 16:16 | מאת: מאיה

היי, בת 23. בעקבות בלפריטיס נוצרה לי צמיחה הפוכה בשני ריסים בעפעף התחתון, הם נוטים מעט לצד ולא לעין ככה שזה מפריע לי נטו מעניין אסתטי(צומחים פשוט הצידה). האם הריסים יכולים לחזור לצמוח רגיל? בהתחלה היה לי ריס בצד שצמח הפוך ותלשתי אותו ומאז צומח רגיל, אבל פה הריסים באמצע אז חוששת שיהיה איזור דליל. והאם יש דרך למנוע מזה לקרות בעוד מקומות? כרגע הבלפריטיס מטופל ובשיפור. כמו כן, ברגע שהבלפריטיס לא מודלק והמצב טוב אוכל לשים מדי פעם עדשות מגע(לאירועים וכו)? תודה רבה!

שלום רב, הרכבת עדשות מגע מכל סוג מחמירות דלקת קצה העפעף (בלפריטיס).לגבי צמיחת הריסים-יש להיבדק אצל איש מקצוע. בנוגע להרכבת עדשות מגע בזמן בלפריטיס - גם אם מדובר בהרכבה קצרה פעם בחודש למשך שעתיים- שלוש שעות יש לבצע זאת תחת ניטור ואישור של איש מקצוע (רופא עיניים או אופטומטריסט) כיוון שהרכבת עדשות מגע בזמן בלפריטיס מעלה סיכון להתפתחות תסנין בהיקף הקרנית. בברכה, ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית