עדשות מגע קשות לקרקוטונוס

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

27/09/2022 | 21:34 | מאת: תמיר

שלום רב לפני כשנתיים אבחנו לי קרקוטונוס. בהתחלה התאימו לי עדשות רכות כיוון שהצלחתי לראות איתן הבעיה שבעין ימין הקרקוטונוס בשלב התחלתי ובעין שמאל הוא במצב מתקדם מאוד ובכל זאת בעין שמאל ראיתי בצורה ממש טובה וחדה לעומת עין ימין שכמעט ולא ראיתי כלום. לפני כחודשיים התאימו לי עדשות קשות כיוון שהרכות כבר לא סיפקו לי ראייה טובה וגם בעדשות הקשות אני רואה בעין שמאל הרבה יותר טוב למרות שהקרקוטונוס שם במצב מתקדם מאוד. האופטומטריסטית אומרת שהסיבה לכך היא כנראה בגלל שהעדשה של עין ימין יושבת על החלק התחתון של הקרנית לעומת עין שמאל שיושבת על כל הקרנית. האם זו יכולה להיות סיבה לכך? ואם לא אשמח לשמוע חוות דעת תודה רבה

שלום רב, בנוגע לשאלתך על קרטוקונוס, לא מובן המשפט שכתבת: "כנראה בגלל שהעדשה של עין ימין יושבת על החלק התחתון של הקרנית לעומת עין שמאל שיושבת על כל הקרנית" האם תוכל להרחיב ולפרט שאוכל לענות בברכה, ד"ר ניר ארדינסט

29/09/2022 | 14:24 | מאת: תמיר

האופטומטריסטית הראתה לי את המיפוי קרנית שלי. בעין ימין החלק התחתון היה צבוע באדום והחלק העליון היה לבן. בעין שמאל הכל היה בצבע אדום. בעין שמאל אני רואה יותר טוב למרות שהקרקוטונוס במצב מתקדם מאוד והיא אמרה לי שהסיבה לכך זה בדיוק מה שכתבתי שהעדשה יושבת כל הקרקוטונוס לעומת עין ימין שיושבת על החלק של הקרקוטונוס שהוא בשלב התחלתי

29/04/2023 | 14:22 | מאת: תמיר

אשמח שתענה לי לשאלה בבקשה

29/04/2023 | 14:23 | מאת: תמיר

אשמח שתענה לי לשאלה בבקשה ד"ר

תמיר שלום רב, קשה לדעת לפי ההסבר מדוע החדות ראייה נמוכה בעין שמאל. בעין זאת אתה טוען שהחדות ראייה אמורה להיות גרועה יותר בגלל שאתה סובל מקרטוקונוס מתקדם. איכות הראייה ולא חדות הראייה בקרטוקונוס מושפעת מגורמים רבים כמו מצב הקרנית מול ציר הראייה (שקיפות, העדר צלקות וסימני מתיחה וכו') וגם סוג הקרטוקונוס. נתונים על התאמת העדשות מגע בעין ימין (במידה וניתן לשפר) וחדויות ראייה יחד עם מיפוי קרנית בהחלט יכולים לסייע בסוגיה. בברכה, ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית