צ

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

22/09/2022 | 01:35 | מאת:

שלום, במקרה של מבוגר, האם משקפיים משנים את גודל העיניים? מתי מחליטים שצריך משפקיים ועל סמך מה? במקרה של שיפור קטן מאד במשקפיים(למשל 6/6 לעומת 6/6 חלקי ו- 6/15-2 לעומת 6/18, האם צריך משקפיים? תודה

שלום רב, בנוגע לשאלה הראשונה שלך - משקפיים עלולים לשנות את גודל העין בהתאם למגוון נתונים כמו המרשם(מספר משקפיים), כיוון צילנדר (תיקון האסטיגמציה), קוטר, קימורים, זווית מבט, מרחק העדשה מהעין וכו' אפשר להבין את הנושא בהתבוננות בזכוכית מגדלת (מקביל לתיקון של רחוק ראייה=עדשת פלוס) או עדשה מקטינה (מקביל לתיקון של קוצר ראייה=עדשת מינוס). בנוגע לשאלה השנייה שלך, ההחלטה של הצורך בתיקון רפרקציה (משקפיים) נקבע ע"י איש המקצוע והנבדק (פציינט) כאשר גורמים רבים מגיעים לשיקול כמו נהיגה, סוג רישיון תחבורה, תחביבים, עיסוק, בריאות העין וכו' בברכה, ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית