שימוש עדשות סקלריות

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

11/07/2022 | 11:27 | מאת: לירון

היי אני בשלבים של הסתגלות לעדשות סקלריות כאשר אני מוריד את העדשות לאחר שימוש של כמה שעות אני רואה ממש מטושטש לאחר כשקעה עד שעתיים אני חוזר לראות כמו יותר טוב מה הסיבה לכך ?

שלום רב, תופעה זאת מכונה corneal warpage ונפוץ לאחר הסרת או הורדת העדשות הסקלרליות, עדשות קשות ועדשו מגע טוריות. יש לבצע מיפוי קרנית ובמידה וה corneal warpage מתרחש בציר הראייה והינו בעל משמעות יש לשקול התאמה חדשה של עדשות המגע. בברכה, ד"ר ניר ארדינסט

13/07/2022 | 17:08 | מאת: לירון

חשוב לי לדעת האם זה יכול לעשות נזק בעין והאם אני אמור להפסיק את השימוש ?

שלום רב, ללא בדיקת עיניים הכוללת צביעה ו/או מיפוי קרנית לא ניתן לדעת. מחייב בדיקה של איש המקצוע המטפל בברכה, ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית