הסתגלות לעדשות לאחר prk

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

06/06/2022 | 18:59 | מאת: אלירן

שלום דוקטור, לפני 8 שנים עשיתי ניתוח prk חזר לי המספר בעיניים אומנם פחת אך שאלתי היא אני לא מצליח לשים עדשות מגע יותר מ4 שעות ממש שורף ולא נוח בעיניים לפני הניתוח הייתי יכול כל היום להיות עם עדשות רכות האם יש פיתרון לזה? ניתוח שני לא אופציה כי הקרנית שלי דקה וזה לא אפשרי כרגע אני עם משקפיים אך לא מרוצה מכך תודה על העזרה

שלום רב, הרכבת עדשות מגע "חותכות" את דוק (שכבת) הדמעות וגורמות לאידוי מוגבר ביותר. מכאן, הרכבת עדשות מגע במצב גבולי של עין יבשה או MGD או בלפריטיס יגרמו לתסמיני עין יבשה. יתכן ומדובר בעין יבשה בלי קשר לניתוח שעברת (בגלל הסוג והזמן שחלף). במקרים אלו עדשות מגע עם wettability (יכולת הרטבה) גבוהה או עדשות מגע עם מקדם dehydration נמוך (עדשות מגע שלא מתייבשות) מסייעות. לעיתים הזלפת דמעות מלאכותיות ללא חומר משמר בזמן הרכבת עדשות מגע מקלה על המצב. בברכה, ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית