מיפוי קרנית- איפה עושים?

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

20/05/2022 | 15:26 | מאת: יעל

שלום, האם מיפוי קרנית עושים אצל אופטומטריסט? האם צריך הפניה מרופא? אשמח למידע. קבעתי תור לרופא עיניים. אבל עד אז.. רציתי לשאול: יש לי ירידה משמעותית בראיה. אני קצרת ראי. מספר היה 2 אולי 2.5 מגיל 3 אני עם משקפיים למרות שרוב הזמן אני עם עדשות קשות וקבועות, לפני שנתיים עברתי למשקפיים. קפץ לי כנראה המספר. עכשיו אחרי שנתיים עם משקפיים אני פשוט לא רואה בהם. כלומר רואה מרחוק אבל מול מחשב וקרוב מטושטש. כמו כן: ללא משקפיים כאני עוצמת עין אחת אז בעין ימין אני כבר רואה מטושטש בקריאה מול מחשבאבל אני לא רואה טוב בעין הזו גם בקריאה בנייד מכל מרחק. בעצם יש לי טשטוש ראייה. האם כדאי לעשות מיפוי קרנית? ממה נובע שינוי כזה עצום תוך זמן קצר בראייה? תודה

יעל שלום רב, מיפוי קרנית קדמי ואחורי אינו מחייב הפניה מרופא עיניים וניתן לבצע אצל אופטומטריסט. הפענוח של מיפוי הקרנית מתבצע דרך רופא עיניים בקהילה (קופות החולים) או דרך רופאי עיניים בבתי חולים לרבות ביחידיות קרנית. ככלל, תמיד עדיף לבצע מיפוי קרנית אחורי מבוסס שיימפלוג או OCT. לגבי השאלות הנוגעות לקפיצה/עלייה במספר המשקפיים/עדשות מגע/רפרקציה או הטשטוש לקרוב - חסרים לי נתונים כמו גיל, עיסוק וכו. יש לציין כי אצל כל בני האדם מעל גיל 42 מתרחש תהליך שנקרא פרסביופיה שגורם לתסמינים של טשטוש ראייה לקרוב. בברכה, ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית