פיתרון לדיפלופיה נמשכת

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

01/02/2022 | 18:51 | מאת: אמיר

שלום רב אני סובל כבר שנתיים מכפל ראייה קבוע שלא נעלם כאשר אף אחת מהעיניים מכוסה ולא משתנה עם כיווני מבט שונים וזה אותו דבר במבט מקרוב ומרחוק .היתי אצל נוירואופתלמולוג שאיבחן דיפלופיה מונוקולרי ואחרי שבדק אותי בדיקה נוירולוגית ואף שלח ל MRI שהיה תקין, אמר לי שזה לא בעיה שקשורה לפזילה ושזה קשור לבעיה ברפרקציה ובדרך כלל ניתן לתקן באמצעות משקפיים או עדשות מגע מתאימות.הלכתי לאופטומטריסט והוא לא מצליח לסדר את הבעיה וגם במיפוי קרנית הכל תקין והוא כותב שבדיקה אורטופטית תקינה ויש רק מיופיה גבוהה במיוחד משמאל והוא נתן לי עדשות מגע שלא פתרו את הבעיה .מה יכול להיות הבעיה ואיך פותרים אותה תודה רבה

שלום רב, במידה ומדובר על דיפלופיה מונוקולרית היכולה לנבוע סיבות מגוונות כמו אסטגמציה שאינה מתוקנת ובעיקר אסטיגמציה ארגולרית, הטיית עדשה או קטרקט, דוק דמעות לקוי ועוד. הבדיקה החשובה ביותר לזיהוי המקור (דרך אלימינציה/שלילה) הינה בדיקת החריר או בדיקת pinhole. שוב, רוב הסיבות לכפילות חד עינית הינם רפקטיביות (תשבורתיות) ולכן בדיקת pinhole הינה הבדיקה העיקרית להעריך את התלונות של כפילות חד עינית. לאחר מכן ולאור הממצאים, יש לבצע דימות מתקדם של העין כגון מיפוי קרנית מבוסס שיימפלוג או OCT (מיפוי קרנית אחורי) כדי לשלול אסטיגמציה אחורית ולבצע דימות של הסגמנט הקדמי לרבות בדיקת העדשה. בברכה ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית