עדשות מגע סקלרליות ונוזל בפנים עדשות המגע הסקלרליות

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

15/01/2022 | 16:08 | מאת: יותם

ד"ר ניר ארדינסט שלום רב מה האידאלי של הנוזל שממלאים בתוך העדשה הסקלרלית - כלומר בתוך העדשה ומהו הריכוז ולמה אי אפשר להשתמש בנוזל אחר כמו סליין בקבוק גדול שמוכרים בכל מקום למלא את עדשת המגע הסקלרלית תודה רבה יותם

שלום רב, בתוך העדשה הסקלרלית יש להשתמש באמפולות של תמיסה מי מלח (סליין) סטרילית בריכוז פיזיולוגי של NaCl 0.9%. בקבוק גדול של סליין ולא אמפולות מכילות חומר משמר ואינו מומלץ כלל להשתמש בו כנוזל מאגר בתוך העדשות המגע הסקלרליות. בברכה, ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית