בדיקת רפרקציה רטובה

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

20/10/2021 | 14:48 | מאת: דנית

שלום דוקטור מזה כמה חודשים אני רואה מטושטש ובבדיקות להתאמת משקפיים בכל פעם יוצא מספר אחר .הלכתי לרופא עיניים אחד שעשה מיפוי קרנית ואמר שזה תקין ועשה גם רפרקציה יבשה וגם רפרקציה רטובה ורפרקציה רטובה מראה בכל עין מיופיה פחות גבוהה בכדיופטר ואף מעט יותר והוא אמרלי שההבחנה היא spasm accommodation ונתן לי טיפות אטרופין .היתי אצל רופא עיניים אחר שכתב שפנטקם מדגים תלילת תחתונה אבל K READING נמוכים יחסית .פנים אחוריות תקינות .עובי קרנית תקין ו belin ambrosio תקין והוא איבחן שזה נגרם כתוצאה משימוש יתר בעדשות מגע רכות ועל כן עלי לא להשתמש בעדשות מגע רכות במשך תקופה ואז לחזור על מיפוי קרנית האם יש בדיקה שיכולה לעזור להכריע בענין ? מה זה בדיקת רפרקציה רטובה והאם יש בה כדי להכריע שהבעיה היא spasm accommodation .האם העובדה שהרופא השני לא עשה בדיקה זו היא זו שנתנה לו אבחנה שונה ? תודה רבה

דנית שלום רב, לגבי השאלות שציינת: רפרקציה רטובה היא תהליך בדיקת רפרקציה (מספר או מרשם משקפיים) בה נעזרים בתכשירים פרמקולוגים כדי לשתק את האקומודציה. לרוב נעזרים בתכשירים כמו cyclopentolate או tropicamide כדי לבצע רפרקציה רטובה או רפרקציה בהרחבה (רפרקציה בהרחבה = בגלל שהאישון מורחב מלבד שיתוק האקומודציה). spasm of accommodation או סילארי ספאזם מאתרים דרך רפרקציה בהרחבה. לדבריך, הרופא עיניים השני לא ביצע בדיקת רפרקציה אלא ערך בדיקת מיפוי קרנית שהצביעה על תוצאות תקינות לגבי בריאות הקרנית מלבד אבחנה של warpage מעדשות מגע. במקרה זה יש לבדוק את ההתאמה ולשפר אותה. הרכבת עדשות מגע שאינה עם מאפייני "עדשות מגע abuse" אינה אמורה לגרום ל warpage שמדגים התללה בקרנית התחתונה. בברכה, ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית