יובש - מיפוי קרנית וביומטריה

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

03/10/2021 | 09:18 | מאת: אדם

יש לי יובש בעיניים ברמה בינונית. מטופל ב:  נאוויבלף - ניקוי  כל בוקר, קומפרס חם  - אחת ליומיים. טיפות לייטירס ובפנטן - לפי הצורך. בסה"כ המצב סביר, אך יש תנודתיות במצב היובש בימים שונים: ישנם ימים טובים וישנם פחות. עומד בפני ניתוח קטרקט וצריך לעבור מיפוי קרנית ואחר כך ביומטריה עבור עדשות טוריות. השאלות: 1. איך אני מגיע לזמן הבדיקה במצב הטוב ביותר מבחינת היובש, על מנת שתוצאות הבדיקה תהיינה מדוייקות ? 2. כמה זמן לכל המאוחר לפני הבדיקה אפשר להזליף טיפות מהסוג שצויין, (לייטירס ו/או בפנטן), כדי שהבדיקה תשקף את המצב הנכון ותביא לבחירת עדשה בעוצמה הנכונה ובצילינדר הנכון ? 3. האם יש מקום לבקש להוסיף גם טיפות רסתזיס עד גמר כל הפרוצדורה של הקטרקט ? תודה.

שלום רב, יש להגיע לבדיקה ולשהות בסביבה עם לחות אופטימלית בחדר. אפשר להזליף דמעות מלאכותיות בסמוך לבדיקה מקדימה של ניתוח קטרקט (לפני מדידות או דימות כמו מיפוי קרנית איש המקצוע מזליף דמעות מלאכותיות בעצמו במידה והיובש חמור). טיפול רסטזיס לעין יבשה לפי הוראות איש המקצוע המטפל בברכה, ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית