סטיה של צילינדרים אחרי בדיקה עמוקה

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

25/08/2021 | 20:56 | מאת: לוברבום

שלום וברכה לפני כמה חודשים עשיתי בדיקה עמוקה אצל אופטורמטיסט (שהיה לו הרבה סבלנות אלי ולכן הבדיקה שלו יצא מדויק) המספרים שאני הולכת עכשין במשקפיים הם: עין ימין מספר 9 צילינדר 1.5 עין שמאל מספר 7 צילינדר 1.5 המספרים שהם נתנו לי מי האופטיקה היא: עין ימין 9.5 על 1 צילינדר כפול 155 עין שמאל 7.5 על 1.5 צילינדר כפול 35 האם הסטיה של הצילינדר אומר משהו מבחינת הבעיה בעין יכול להיות בעיה של קטרוקנוס בכאלה צילינדרים בדרך כלל?? תודה רבה

שלום רב ראשית, צילנדר=תיקון אופטי של האסטיגמציה בעין אסטיגמציה (ארגולרית), שינוי בציר ובעוצמה בהחלט מרמזת על קיום קרטוקונוס. יש סוגי אקטזיה כמו Pellucid Marginal Degeneration (PMD) שמאופיינת לרוב עם אסטיגמציה גבוהה נגד הכלל. בכל אופן, מיפוי קרנית הינה הדרך היעילה ביותר לאבחן קרטוקונוס יחד עם קורולציה קלינית. בברכה ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית