פענוח חדות ראיה ומה זה אומר

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

20/08/2021 | 16:05 | מאת: אלה

היי.אני בת 49. לא מזמן ביקרתי אצל רופא עיניים כי שמתי לב שבעין ימין אני רואה טשטוש .בדקו אותי קודם על חדות ראיה .מספרים :עין שמואל6/90,עין ימין 6/120. מה אומרים המספרים האלו.לא היו לי מחלות או משהו . מבחינת בדיקת רופא לאחר טיפות הוא אמר שאין מבחינת העין עצמו :לחץ וכו' הכל תקין . דיסק בעין ימין עקום או משהו כזה ב0.5 -גם אין לי מושג. לפני כחצי שנה קיבלתי חבלת ראש ללא פצע פתוח ,נפלתי ,איבדתי הכרה,היה זעזוע מוח קטן וזהו. אשמח לדעת קודם מה אומרים מספרים ,כי אני רואה מטושטש עדיין ומה סיבה לכך. איזה בדיקות מומלץ לעשות .כי רופא כתב לשמור את העיניים מדלקות,להשתדל לא לפועל בגלל לחץ דם נמוך ,לבדוק לחץ דם נמוך ולחזור אליו חצי שנה .

שלום רב, חסרים נתונים - האם מדובר בחדות ראייה מתוקנת (עם משקפיים או עדשות מגע) או ללא תיקון. בכל אופן, מדובר על חדות ראייה נמוכה. המשמעות של חדות הראייה: עין ימין 6/120 - מה שאת רואה והבחנת בלוח הבדיקה ב6 מטר נבדק בעל חדות ראייה תקינה יראה ב 120 מטר. עין שמאל 6/90 - מה שאת רואה והבחנת בלוח הבדיקה ב6 מטר נבדק בעל חדות ראייה תקינה יראה ב 90 מטר. לגבי השאלה השנייה יתכן ומדובר על Tilted disc syndrome (TDS) שגם נקרא Fuch’s Coloboma - גם כאן חסר מידע. 0.5 מתאר את היחס בין ה cup לדיסק-נתון זה חסר משמעות ללא קורלציה קלינית ובדיקות נוספות. בברכה ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית