מהו kmax במיפוי קרנית

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

15/08/2021 | 10:27 | מאת: מתן

שלום רב, ביצעתי מיפוי קרנית עם kmax של 49 בעין ימין וkmax 48 בעין שמאל. מהו kmax במיפוי קרנית שמציינים ומה המשמעות? תודה רבה

שלום רב, KMax או קיימקס במיפוי קרנית מתאר את הקימור המקסימלי (מירבי) בדרך כלל בעוצמת דיופטר. ערך זה מציין את ההתללה החריפה ביותר. הערך המספרי חשוב וגם המיקום יחד עם נתונים נוספים. ערכים אלו (במיוחד בעין ימין) קצת מעל הנורמה אך כאמור חייב להסתמך על מראה ועל ערכים נוספים כמו פכימטריה (עובי קרנית) והפיזור שלה. בברכה ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית