בדיקת מיפוי קרנית או טופגארפיה

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

26/07/2021 | 11:59 | מאת: שירן

הי ד"ר ארדינסט אני נשלחתי לבדיקת מיפוי קרנית טופוגארפיה האם בדיקת מיפוי קרנית כואבת?האם נוגעים בעין?

שלום רב, בדיקת מיפוי קרנית (טופוגרפיה של הקרנית) אינה פולשנית ולמעשה מדובר בצילום בלבד של הקרנית במרחק של מספר ס"מ. להלן זמני בדיקת מיפוי קרנית מיד לאחר התמקמות במכשיר: בדיקת מיפוי קרנית קדמי אורכת כשנייה אחת לכל עין. בדיקת מיפוי אחורי אורכת כ 2-3 שניות לכל עין. בדיקת מיפוי קרנית אינה דורשת הכנה מוקדמת. לפני מיפוי קרנית אין לשפשף את העין ובמידה והנבדק מרכיב עדשות מגע יש להסירן לפי הוראת איש המקצוע. בברכה ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית