ראיה לא טוב בלילה עם עדשות מגע קשות לקרטוקוניס

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

17/07/2021 | 19:44 | מאת: יפית פ

הי, בתל אביב עשו לי עדשות מגע קשות לקרטוקנוס. חוץ מזה שהעדשות הקשות לא נוחות אז שאני נוהגת בלילה אני רואה לא טוב והאורות נמרחים. ממש לא טוב לא הראייה חוץ מהנטחות. השאלה שלי מה זה יכול להיות? תודה מראש יפית

במקרה שהראייה לא טובה דווקא בלילה בזמן הרכבת עדשות מגע (לעומת היום) קשורה לרוב למנח העדשה ולאזור האופטי. בתאורה נמוכה או בלילה האישון מתרחב ולכן הסיבות לפגיעה בראייה בלילה הינם: 1. עדשת המגע לא ממורכזת ונמצאת למעלה או למטה ולכן האזור האופטי אינו מול האישון שמתרחב בלילה 2. האזור האופטי בעדשת המגע קטן ובתאורה נמוכה מרכז הראייה (אישון לצורך העניין) יוצא מחוץ לגבולות האזור האופטי הפתרונות: במידה והעדשה אינה ממורכזת אז יש צורך לשפר את ההתאמה או לחלופין להזמין עדשת מגע קשה עם אזור אופטי גדול יותר בברכה ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית