קיימקס בפענוח מיפוי קרנית

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

17/07/2021 | 16:32 | מאת: ליאור

שלום רב נבדקתי לפני שבועיים במיפוי קרנית והבחנתי כי בטופס הפענוח של מיפוי הקרנית כתוב קיימקס 53.45 וקיימקס 49.43. המשפט הזה היה הראשון, מה זה הביטוי הזה? מה המשמעות? תודה רבה ליאור

שלום רב, ערך הקיימקס או Kmax הינו מדד חשוב אך לא בלעדי לאבחון ומעקב של אקטזיה או קרטוקונוס. Kmax מספק מידע אודות קימור קרנית מקסימלי בדיופטר או במילים אחרות הקימור המירבי מתורגם לעוצמה תשבורתית בקרנית בנקודה הכי קמורה של הקרנית. בברכה ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית