התאמת עדשות מגע לצילינדר

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

16/07/2021 | 20:46 | מאת: נירית

שלום, יש לי קוצר ראיה עם מספר גבוה וצילינדר. ניסו להתאים לי עדשות רכות, אבל לא הצליחו. נאמר לי שבכל מקרה אי אפשר להגיע ל- 6-6. האם בעדשות קשות נושמות יהיה ניתן להגיע לחדות ראיה גבוהה כשיש מספר גבוה וצילינדר או שזה יהיה די אותו הדבר?

שלום רב, בהשוואה לעדשות רכות, הן האיכות האופטית והן איכות הראייה שעדשות קשות מניבות טובות יותר. הדבר קשור לחומר הגלם ולמנח העדשה. יש בדיקה פשוטה ומהירה לבדוק את חדות הראייה המקסימלית ושמה בדיקת חריר או בדיקת Pinhole שבה ניתן לקבל אומדן אמין לחדות הראייה. מבחינת ייצוב צילינדר (בעדשות מגע נקרא טורי) לתיקון האסטיגמציה עדשות קשות ועדשות רכות כיום זהות בתוצאות. בברכה ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית