מתי אני כבר לא מדבק ?

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

03/10/2023 | 16:15 | מאת: דני

אני קצת מבולבל נדבקתי בקורונה. יומיים של חום 38.5 וכמה ימי חולשה . אני עכשיו ביום השמיני . הבדיקה הביתית יוצאת אדומה בוהקת, ואין סימן להתמתנות של הבדיקות . ( עושה פעם ביומיים ) אז מה קורה? אני מבין שההנחיות הן שאני יכול לצאת להסתובב בין בני אדם מזמן אחרי היום החמישי . אני מרגיש בסדר בסך הכל אין חום כמה ימים, אין ולא היה קושי בנשימה , יש נזלת כמו שיש לי אחרי כל וירוס במשך די הרבה זמן. פעם היו משחררים על סמך בדיקות ביתיות שליליות. האחות במוקד אמרה לי שאלו יכולות לצאת חיוביות גם עוד כמה חודשים בגלל שארית של חומר גנטי. זה נכון? אז אני אשמח לסדר בעניין . הבנתי את הנהלים אבל לא מעוניין להדביק אנשים אם אני אכן מדבק

שלום דני, עליך להפריד בין הנושא הרפואי לבין הנושא המנהלי: 1. מבחינה רפואית, כל עוד בדיקת האנטיגן שלך היא חיובית אתה נחשב כמדבק. כמובן שיתכן גם מצב של בדיקה 'חיובית שגויה'. במקרה כזה ניתן לנסות להקטין את אי הוודאות בעזרת בדיקה מסוג שונה (למשל PCR). 2. מבחינה מנהלית- מומלץ לך לעקוב אחר הנחיות משרד הבריאות בנושא. הנחיות אלו לוקחות כיום בחשבון גם את האפשרות שאנשים שהם עדיין מדבקים יחזרו לפעילות השיגרה שלהם בקהילה. הרבה בריאות אפי

03/10/2023 | 17:59 | מאת: דני

תודה , שתי שאלות המשך האחות טענה ש בדיקת אנטיגן עשויה לחשוף שאריות של חומר גנטי מהוירוס, למרות שכבר אין וירוס מדבק . ושהיא עשויה לעשות את זה זמן רב . זה לא נכון? האם ניתן לכל הפחות להניח שכמה ימים אחרי ירידת חום, ביום השמיני , אני מדבק *פחות*? זאת אומרת שסיכוי להידבק בסיטואציות חברתיות שונות הוא נמוך גם אם קיים ?

שלום דני, 1. זה כנראה נכון. 2. זה הגיוני. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה