מניעת הדבקה בקורונה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

20/06/2023 | 13:39 | מאת: ע

שלום, 1. האם יש מידע על רמת הסיכון להדבק בזנים הנוכחיים בשהייה בחדר סגור עם מסכת KN95, כאשר האנשים האחרים נמצאים קרוב וללא מסכות? 2. האם הזנים הנוכחיים עלולים להדביק דרך מזון, משלוחים ומשטחים אחרים? תודה

שלום ע, 1. אני לא מכיר מספר מדויק כזה. להזכירך, מזה כשנתיים נכנסת למשוואה הזו גם ההתחסנות, עובדה המסבכת עוד יותר כל הערכה בנושא. 2. דרך ההדבקה של זני ה'קורונה' החדשים לא השתנתה לעומת הזן המקורי. הרבה בריאות אפי

20/06/2023 | 18:53 | מאת: ע

תודה אני מנסה להבין האם כמחוסנת בחיסון אחד (הומלץ לא להשלים חיסונים בגלל תגובה קשה מאד לחיסון ראשון) ומטופלת במבטרה בתדירות גבוהה, מסוכן לי להכנס לקופות חולים, בתי"ח ומקומות אחרים סגורים עם אנשים, כשרק אני עם מסכה KN95 והאחרים ללא מסכות, או שכל עוד אני עם מסכה ההגנה טובה.

שלום ע, אם את מקפידה על עטיית המסכה כהלכה, משתדלת להתרחק כל האפשר מאנשים זרים ומקפידה גם על רחיצת ידיים במים ובסבון לעיתים תכופות- הסיכוי לא נראה לי גבוה. הרבה בריאות אפי

21/06/2023 | 08:47 | מאת: ע

תודה, מקפידה על מסכה וחיטוי ידיים אבל בקופ"ח ובבתי"ח אין אפשרות לשמור מרחק מרופאים ומאחיות ומהאנשים שבתור. אם אין משמעות לעטיית המסכה של האנשים מסביב, מדוע עד לא מזמן צוות רפואי נדרש לשים מסכות? ההנחיות של משרד הבריאות בזמנו לא היו מוצדקות, או שכרגע מפקירים את האנשים שבסיכון?

שלום ע, ההנחיות על חובת עטיית מסכות פה-אף מתחשבות בשכיחות המחלה בקרב האוכלוסייה. כשהשכיחות היתה גבוה היתה ההנחיה בתוקף. כשהיא ירדה ההנחיה בוטלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה