בדיקת crp-b ערך גבוה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

08/06/2023 | 18:47 | מאת: שימי

שלום דר' בן 69,חליתי בקורונה לפני 3 שבועות , אושפזתי בבית חולים בעקבות בעיות בנשימה, במיון עשו לי בדיקות דם, ערך של בדיקת CRP-B. יצא 7.7 שאלתי ממה נובע הערך הגבוה, הבנתי שזה מעיד על דלקת כרונית או זיהום, האם זה יתכן מהקורונה??? כן יש לי יציאות רכות מאוד תקופה ארוכה, קיבלתי מרופא משפחה קלבטן פורטה אין שינוי אשמח לקבל חוות דעת, איזה בדיקות ממליץ לעשות

שלום שימי, 1. CRP גבוה יכול להיות כתוצאה מתחלואה ב'קורונה', כתוצאה מזיהום אחר, או כתוצאה מתהליך דלקתי לא זיהומי. 2. אין לי מושג מה הגורם ליציאות הרכות שמהן אתה סובל זו תקופה ארוכה. כדי לאבחן זיהום כלשהו במעיים אפשר לבצע בדיקת צואה לטפילים, תרבית צואה, או בדיקת PCR לפתוגנים שונים בצואה. הרבה בריאות אפי

09/06/2023 | 11:19 | מאת: שימי

תודה רבה על תשובתך המהירה שאלתי מהי בדיקת pcr, למציאת פתוגנים בצואה ? מה המשמעות של זה תודה רבה

שלום שימי, זו בדיקה שמאתרת חלקיקי DNA או RNA של ה'מיקרוב' (חיידק, נגיף, טפיל וכד') בדגימה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה