ירידה בהמוגלובין - בהפרש קטן

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

07/06/2023 | 17:43 | מאת: יפית

שלום דר' אני בת 62, חליתי הקורונה לפני שבועיים, ואף אושפזתי בבית חולים, בגלל בעיות בנשימה, טופלתי באינהלציות וגם משאף פלקסוטייד, וגם קיבלתי את התרופה של הקורונה, הוגדרתי חולת קורונה קל, אך בגלל ההסטוריה של בעיות נשימה, נתנו לי את התרופה , אך רק ליומיים, במקום חמישה ימים בזמן האשפוז עשו לי בדיקות דם המוגלובין היה 12.1 RBC היה 4.09 HCT היה 35 לאחר 10 ימים חזרתי על בדיקות דם בקהילה המוגלובין ירד ל- 11.4 RBC ירד ל- 3.93 HCT נשאר 35.1 כאשר שאלתי את הרופא משפחה, מה פשר הירידות , אמר שזה יתכן מהקורונה ואמר לחזור על הבדיקות בעוד חודש שנית ברצוני לציין , לפני חצי שנה הבדיקות היו תקינות לחלוטין HB היה 13 RBC היה 4.44 HCT היה 39.2 האם הירידה אכן נובעת מוירוס הקורונה??? אני דיי מוטרדת, אני מרגישה חולשה והזעה קרה ללא מאמץ רופא משפחה לא ממליץ לתת לי ברזל, מאחר ואמר שצריך לבדוק מה הסיבה לירידה , לכן ביקש לחזור על הבדיקה בעוד חודש אך אני לא רגועה , אודה לעזרתך

שלום יפית, אני חושש שאינני יודע ממה נובעת הירידה הקטנה בערכי ההמוגלובין שלך - יתכן שזה רק בגלל ה'קורונה' וייתכן שיש לכך סיבה אחרת - וגם לי נראה הגיוני להסתפק, בשלב זה, במעקב (ובחזרה על בדיקת הדם בעוד מספר שבועות, כמובן). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה