קורונה - בידוד וחיטוי הבית

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

29/05/2023 | 20:59 | מאת: אלה

שלום. אכן אין חובת בידודים אבל חשוב לי לדעת כדי לא לסכן את הקרובים לי. ב-25.5 עשיתי בדיקה ויצאתי חיובית. היום 29.5 עשיתי בדיקה נוספת ואני עדיין חיובית. מה הנוהל עכשיו? צריכה להיות בבידוד עד תוצאה של בדיקה שלילית? מתי צריך לחטא את הבית? האם יש טעם עכשיו כשאני חולה או רק אחרי שאני מבריאה?

שלום אלה, 1. מבחינה רפואית-אפידמיולוגית, אני ממליץ לחולי 'קורונה' להישאר בבידוד עד אשר שתי בדיקות 'קורונה' שלהם - בשני ימים עוקבים - הן שליליות. 2. גם את חיטוי הבית מומלץ לעשות רק לאחר מכן. הרבה בריאות אפי

30/05/2023 | 08:08 | מאת: אלה

תודה רבה ד״ר הלפרין מתי אתה ממליץ לעשות את הבדיקה הבאה? באיזה מרווחים לעשות את שתי הבדיקות וכמה זמן צריך לעבור מהבדיקה השנייה כדי שאוכל לצאת מבידוד? ויש לי עוד שאלה בנושא אחר. איזה משטחים קיים סיכון שיש עליהם עדיין את הנגיף ובאיזה חומר חיטוי להשתמש? האם שפריצרים שנמכרים בסופר וכתוב שיעילים נגד קורונה מספקים? המשטחים הם מברשת שיניים - לזרוק? אי אפשר לחטא כראוי משחת שיניים - לזרוק? אי אפשר לחטא כראוי דאודורנט - לזרוק? אי אפשר לחטא מברשת שיער מסכת אינהלציה תיק גב (אי אפשר לכבס) תיק יד (אי אפשר לכבס) דפים שכתבתי עליהם מכשירי כתיבה מזון שבישלתי

שלום אלה, 1. בסיטואציה המתוארת בשאלתך אני ממליץ לעשות בדיקה כל יום, פעם ביום. 2. כל עוד את חיובית הנגיף עשוי להימצא על כל משטח/חפץ בבית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה