בת 3 חרדה מלעשות פיפי בשירותים

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

04/12/2023 | 12:35 | מאת: שילת

שלום, בתי בת 3 ובתהליך גמילה כבר כמה חודשים. היא יכולה להיות שעות בשירותים, לשבת על האסלה ולרדת ושוב לשבת, אך לא יוצא לה פיפי. בסופו של דבר מבקשת שאשים לה חזרה את הטיטול ועושה פיפי בטיטול. באוגוסט הצליחה פעם אחת במשפחתון לעשות פיפי בשירותים וכפרס הגננת הורידה אותה למטה, בטעות היא התגלשה במגלשה רותחת ונהיו לה כוויות בטוסיק וכמובן שתהליך הגמילה נפסק. מאז לא יוצא לה פיפי בשירותים. אשמח לעזרה, תודה רבה

הי שילת, את מספרת על ילדה ששולטת באופן מלא בצרכים שלה, והיא בעצם משחקת בשירותים (יושבת, יורדת, שוהה שם זמן רב) ובסוף עושה בחיתול. בדרך כלל במקרים כאלה, ההורים מלווים את הילד בשירותים, שוהים איתו שם, מאחרים לו חברה, מנסים לשכנע אותו לעשות בשירותים, מדברים, משחקים, משוחחים, ובעצם נהיה העיסוק רב סביב השירותים, וזה יוצר דפוס של התנהגות שהתקבע. כדי לשנות זאת, מומלץ להפסיק את העיסוק הרב סביב השירותים, ולאפשר לה עצמאות ואחריות. אמרו לה בזמן רגוע, כשהיא פנויה לכמה דקות, שאתם סומכים עליה שהיא תבחר לעשות פיפי וקקי בשירותים, שדברתם איתה על זה הרבה פעמים ושהיא כבר יודעת שצריך לעשות בשירותים, ולכן לא תדברו איתה על זה יותר. אחרי השיחה, כשהיא הולכת לשירותים אין צורך להיות ולבלות שם איתה. אפשרו לה להתנסות וללמוד, והעבירו לה מסר של ביטחון שבסוף היא תצליח ותעשה בשירותים כמו כולם. אם אתם מרגישים שהתהליך תקוע ולא מצליח להתקדם לשלב הבא אני מזמינה אתכם לתאם איתי שיחת ייעוץ ממוקדת לקבלת כלים פרקטיים נוספים. בהצלחה, איילת אפשטיין - יעוץ גמילה ושינה, הדרכת הורים ויעוץ זוגי. 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים