גמילה לילדה בת שנה ועשר

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

18/11/2023 | 11:07 | מאת: איריס

הי, אני גננת לגילאי 1-2. חזרנו לשיגרה בגן לפני כחודש ואחת הילדות חזרה מהבית גמולה עם תחתונים. ההורים אמרו שפשוט היתה מורידה את החיתול בבית. הילדה עוד לא ממש מדברת, יודעת לומר פיפי אבל לא משתמשת בזה הרבה.. המצב בגן כרגע הוא שאם אנחנו לא מזכירות לה היא כמעט ולא מבקשת. קקי בורח כמעט כל יום בתחתונים ולפעמים גם פיפי(אם אנחנו שוכחות להזכיר). האם כדאי לחזור לחיתול? תודה!

הי איריס, נראה שהילדה אומנם צעירה בגיל, אבל מגלה סימני בשלות לגמילה. ילדה שיכולה להתאפק, ועושה פיפי כאשר לוקחים אותה לשירותים ומבקשים ממנה לעשות פיפי - זה סימן שיש לה שליטה בסוגרים והיא יכולה להתאפק ולשחרר באופן רצוני. זהו חלק מתהליך הלמידה שלה. ברוב המקרים תהליך גמילת ילדים מחיתולים אינו "זבנג וגמרנו". מהילד הנגמל נדרשים כוחות רגשיים רבים על מנת להחזיק את התהליך, והדרך עלולה לעיתים להיות ארוכה, מעייפת, בעלת מהמורות וקשיים ודורשת התגייסות ממנו וממכם. זה באמת תהליך חינוכי משמעותי. לגבי הקקי - לרוב לומד הפעוט מהר יותר להטיל שתן בסיר. עשיית קקי בסיר היא מיומנות שהלימוד שלה מצריך זמן רב יותר. לפעוט קשה יותר להיפרד מהצואה, מכיוון שהוא רואה בה חלק מגופו. יש לדעת שתהליך הגמילה אינו טכני, אלא זוהי חוויה גופנית משמעותית בעבור הפעוט. מקווה שהמידע עוזר לכם לקבל החלטה. בברכה, איילת אפשטיין - מדריכת הורים ויועצת גמילה ושינה. יועצת זוגית. 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים