גמילה מקקי בן 3 שנים ו 3 חודשים

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

16/11/2023 | 11:42 | מאת: אמא

שלום רב, בן 3 שנים ו 3 חודשים, נגמל מחיתולים לפני כ 4 חודשים, גמול מפיפי, אך קקי עדיין עושה בתחתונים. מציינת שבתחילת תהליך הגמילה הצליח לעשות קקי פעם אחת בסיר, ולפני כשבוע הצליח לעשות קקי עוד פעם אחת באסלה, אך חזר לעשות קקי בתחתונים. ממה נובעת הבעיה ומהם הדרכים להצלחה? חוץ מקריאת סיפורים שכבר ניסינו. תודה רבה מראש.

הי אמא יקרה, פעמים רבות בתחילת תהליך הגמילה הילדים נגמלים קודם מפיפי ואחר כך מקקי, או להיפך. עם זאת, הבן שלכם כבר גדול, הוא נגמל באופן מוצלח, אבל את הקקי הוא עדיין מסרב לעשות בשירותים ועושה בבגדים. פעמים רבות, ילדים שהחלו את תהליך הגמילה ברצון ובשיתוף פעולה, מתחילים לאט לאט להתנגד ולסרב. זה קורה בדרך כלל כאשר ההורים עסוקים מאוד בגמילה, חוששים מפספוסים ולכן לוקחים אחריות רבה ויוזמים הליכה לשירותים. נוצר מעגל שבו ההורים מתקשים לסמוך על הילד שילך לשירותים, הם מתקשים להעביר אליו את האחריות, ולכן הם מזכירים.. מנדנדים.. מדברים עם הילד שוב ושוב על הצרכים.. וכופים עליו להתפנות בלי להיות קשובים לרצונותיו ולצרכיו.. בתוך הדינמיקה הזו נוצר המון לחץ סביב הגמילה, היא הופכת להיות "אישו" בבית, ויוצרת אצל הילדים התנגדות. מה שמומלץ לעשות הוא לשחרר את הלחץ ולהעביר את השליטה על הצרכים אל הילד. הסבירו שמעכשיו אתם לא תזכירו ולא תסבירו, אלא תסמכו עליו שילך לשירותים בעצמו כי הוא גדול ויכול. אחרי השיחה לא לוקחים אותו יותר לשירותים אלא מאפשרים לו להחליט מתי הוא צריך להתפנות ומכבדים את רצונו. זה לא קל ליישום... וצריך לקחת בחשבון שבהתחלה אפילו תהיה הסלמה. זהו תהליך שדורש את המודעות של ההורים וזהו תהליך שאורך זמן. במהלכו חשוב לעודד את הילד גם על ניסיונות וגם על הצלחות קטנות בדרך. אמצו הסתכלות אופטימית (בסוף הוא יעשה בשירותים), ושדרו לילד מסר של אמון ביכולתו להשלים את המשימה ההתפתחותית שלו. אם בעוד חודש-חודשיים אין התקדמות משמעותית, כדאי לפנות לייעוץ מעמיק יותר. אתם מוזמנים להיות איתי בקשר. שבת שלום, איילת אפשטיין - הדרכת הורים ויעוץ זוגי. יעוץ שינה וגמילה. 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים