רגרסיה בגמילה אצל בן כמעט 4

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

13/09/2023 | 19:22 | מאת: אוראל

היי, אנחנו התחלנו גמילה מחיתולים לפני קצת יותר משנה, וכל התהליך הלך מאוד קשה, בהתחלה השארנו חיתולים בלילה וביום תחתונים, הגמילה התחלקה לשני חלקים, פיפי וקקי. עם הפיפי הוא הצליח ללכת לאסלה, למרות שהיה פספוסים. בזמן משחק הוא היה עושה בתחתונים ולא מוכן לעצור את המשחק, ונשאר עם תחתונים ומכנסיים רטובים. קקי תמיד בתחתונים. אחרי חצי שנה הבאנו יועצת גמילה שנתנה לנו כמה עצות ואמרה להוריד גם את החיתול בלילה. מאז לא היה לילה יבש אחד, הפיפי השתפר ותקופה הוא עשה באמת בשירותים וקקי עדיין רק בתחתונים. לאחר חצי שנה נוספת שהלילות נשארו רטובים, החלטנו לנסות תחתוני לילה, מאז גם הפיפי חזר למה שהיה לפני שנה. הוא מסוגל להיות עם תחתונים רטובים וזה לא יפריע לו בכלל. התהליך כולו מאוד קשה ומוביל ללא מעט מתחים בבית שאני מניח שגם משפיעים, אבל כרגע אנחנו לא יודעים מה נכון ומה לא. אם נשים את הלילה שנייה בצד, איך לגרום לו להפסיק לעשות פיפי וקקי בתחתונים? תודה, אוראל.

הי אוראל יקרה, לפני הכל אני רוצה לאחל לכם שנה טובה ונהדרת, ושבשנה הקרובה, שמתחילה מחר, הילדון המתוק שלכם יצליח סופית לעשות את הצרכים שלו בשירותים. כאשר הילד שלנו חוזר להרטיב, הוא עשוי לחוות תחושת כישלון, וגם אם הוא לא מגיב להרטבה באכזבה זה לא אומר שלא איכפת לו. כל ילד רוצה להתפתח ולהצליח, וכך גם במשימת הגמילה. כשהורים פונים אלי אחרי שנה של תהליך גמילה, הם בדרך כלל מספרים לי שניסו דרכים רבות כדי לנסות ולעזור לילדם. הניסיון להגיב באופנים שונים הוא טבעי ומובן, אך גם עשוי להעביר מסר מבלבל לילד ולעכב את השיפור במצב. אני ממליצה להגיב באופן ענייני להרטבה (גם לקקי), להחליף את הבגדים, תוך מינימום שיחה, הטפות והסברים, ולהמשיך בפעילות בה עסקתם לפני ההרטבה. אל דאגה, הילד שלכם מבין היטב שההרטבה אינה מעשה רצוי, ואין צורך להמשיך לדון בכך. ענייניות היא הדרך הטובה ביותר להגיב לכך כרגע. הימנעו מתזכורות ללכת לשירותים. התזכורות מייצרות התנגדות ומעבירות מסר שאתם לא סומכים על הילד שלכם, ומסר כזה רק מחליש אותו. זה דורש מכם מאמץ להתאפק מלומר לילד ללכת לשירותים, גם אם נדמה לכם שזה ממש הזמן לעשות זאת. רגרסיה בגמילה מושפעת לרוב ממצב רגשי, היא יכולה להיות מייאשת ואף מכעיסה. להתייחסות מתאימה של ההורים יש כוח להשפיע על משך הרגרסיה, ועוד יותר חשוב - לשפר את הרגשתם של הילדים המרטיבים גם בזמן שהמצב טרם נפתר. תנסו לפעול לפי ההמלצות הנ"ל, ואם עד אחרי החגים תרגישו שזה לא מתקדם אז כדאי שנדבר. המועד המתאים ביותר לפנות ליעוץ הוא כאשר אתם מרגישים שאינכם מוצאים את האמונה והאופטימיות לשיפור המצב. כאשר תחושות כאלה מקננות בנו, הילדים שלנו, אשר מרגישים ורגישים אלינו, יחוו את תחושתנו, ויתקשו למצוא את הכוחות לייצר שיפור. לכן, זה הרגע בו אני ממליצה לך לפנות לייעוץ, כזה שיאפשר לך למצוא את הדרך המתאימה ביותר עבורך ועבור הילד שלך לצאת מהמצב. שנה טובה ומוצלחת, איילת אפשטיין - הדרכת הורים ויעוץ זוגי. יועצת שינה וגמילה. 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים