גמילה מתיתולים לא מתקדמת

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

05/09/2023 | 17:09 | מאת: ריטה

שלום. יש לי בת 3.3 שהתחילה תהליך גמילה לפני חצי שנה. היא ילדה מאוד חכמה וישר קלטה איך זה עובד אבל ככל שזמן עבר העניין של הפיפי הלך והידרדר. כיום היא נכנסה למסגרת של גן עירייה ואספתי אותה ממש רטובה. מה שהיא למדה לעשות זה פשוט לעצור את הפיפי ואז כשהיא באמת הולכת לשירותים היא אומרת שאין לה כלום לאחר מכן היא קמה מהסיר ועטשה במכנסיים . אני לא כועסת עליה או מענישה אבל אני ממש לא יודעת מה לעשות כי לא רוצה שתהיה כל היום רטובה בגן. האם להחזיר לחיתול? קקי היא תמיד עושה בשירותים. בלילה ישנה עם חיתול. ממש אודה לעזרה כי אני במצב יאוש

הי ריטה, דבר ראשון והכי חשוב - אני ממליצה בחום לא להחזיר חיתול. היא כבר גדולה מדי לחיתולים, ואם היא ילדה רגילה ללא עיכובים התפתחותיים וללא קשיים מיוחדים אז אין סיבה שלא תלך לשירותים בהתאם לגילה. בנוסף, ילדה שיכולה להתאפק כמו שאת מתארת היא ילדה ששולטת בסוגרים ולכן אין סיבה להחזיר חיתול. במקרים כאלה, הסיבה שהילדים מרטיבים היא רגשית וכדי לתת מענה לצורך הרגשי עלינו לחזק את הילדה ואת תחושת המסוגלות והעצמאות שלה, החזרת החיתול מעבירה מסר של אכזבה וחוסר הצלחה ולכן זה לא מומלץ. אני מניחה שניסיתם דרכים שונות לעזור לה אבל משהו השתבש בדרך וצריך לבדוק איך ניתן להוציא אותה מהתקיעות הממושכת כך שתצליח להיות יבשה כמו בני גילה. פעמים רבות, ילדים שהתחילו את תהליך הגמילה בשיתוף פעולה, מתחילים לאט לאט להתנגד ולסרב. זה קורה בדרך כלל כאשר ההורים עסוקים מאוד בגמילה, חוששים מפספוסים ומבקשים למנוע אותם בכל מחיר, והגמילה תופסת נפח גדול מדי בשגרת היום יום. ההורים מתקשים לסמוך על הילד שילך לשירותים, והם מזכירים לו, מנדנדים לו, מדברים איתו שוב ושוב על הצרכים, וכופים עליו להתפנות בלי להיות קשובים לרצונותיו ולצרכיו. היוזמה והשליטה הגבוהה של ההורים מקשה על הילדים להיות קשובים לגופם ומעוררת את התנגדותם לתהליך. נוצר המון לחץ סביב הגמילה. מה שצריך לעשות הוא לשחרר את הלחץ ולהעביר את השליטה על הצרכים אל הילד. לא לוקחים ילד בניגוד לרצונו לשירותים אלא מאפשרים לו להחליט בעצמו מתי הוא הולך להתפנות ומכבדים את רצונו. נשמע פשוט, אבל בהחלט לא קל ליישום...זהו תהליך שלוקח זמן, ובמהלכו חשוב לעודד את הילד גם על ניסיונות וגם על הצלחות קטנות בדרך. אמצו הסתכלות אופטימית (בסוף היא תעשה בשירותים), ושדרו לילדה מסר של אמון ביכולתה להשלים את המשימה ההתפתחותית שלה. אם בעוד כמה שבועות אתם לא רואים התקדמות משמעותית, חבל שאתם והילדה תמשיכו לסבול, אתם מוזמנים להיות איתי בקשר. שנה טובה, איילת אפשטיין - הדרכת הורים ויעוץ זוגי. יעוץ שינה וגמילה. 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים